Komentowany artykuł

Co sommelier pije do pizzy

Zapytaliśmy sommelierów, jakie wino rekomendują do pizzy. Poniżej konkretne propozycje: Maciek Sokołowski (Mielżyński, Poznań): Wybrałbym białe, umiarkowanie kwasowe wino – pinot grigio, trebbiano, soave. Pasuje do sosu pomidorowego, szynki, rukoli, oliwek, sera i nie wadzi jeśli pizza jest pikantna. A jeśli już czerwone, to takie by tanina i alkohol nie zdominowały... Przejdź do artykułu >>

Mariusz 16.09.2016 07:01

Pan Wojciechowski jak zawsze ma rację ;)


Odpowiedz:

Kalendarium imprez
Do góry

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER


Ta strona korzysta z ciastek - małych plików tekstowych przechowywanych na komputerze użytkownika - celem ułatwienia korzystania z serwisu poprzez zapisywanie informacji o takich akcjach użytkowników jak np zalogowanie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj »

ZAMKNIJ