Komentowany artykuł

Co sommelier pije do pizzy

Zapytaliśmy sommelierów, jakie wino rekomendują do pizzy. Poniżej konkretne propozycje: Maciek Sokołowski (Mielżyński, Poznań): Wybrałbym białe, umiarkowanie kwasowe wino – pinot grigio, trebbiano, soave. Pasuje do sosu pomidorowego, szynki, rukoli, oliwek, sera i nie wadzi jeśli pizza jest pikantna. A jeśli już czerwone, to takie by tanina i alkohol nie zdominowały... Przejdź do artykułu >>

Jurek 09.10.2016 07:22

Ja chyba pozostanę przy winie. Najlepiej białym :)


Odpowiedz:




Kalendarium imprez
09.05

Wt

FENAVIN

Ciudad Real

01.06

Cz

Warsaw Food Expo 2017

Warszawa, Ptak Expo

02.06

Pt

Targi Pyszna Polska

Hala Stulecia, Wrocław

18.06

N

VINEXPO

Bordeaux

Do góry

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER


Ta strona korzysta z ciastek - małych plików tekstowych przechowywanych na komputerze użytkownika - celem ułatwienia korzystania z serwisu poprzez zapisywanie informacji o takich akcjach użytkowników jak np zalogowanie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj »

ZAMKNIJ