Komentowany artykuł

Korkować czy zakręcać – część 2

 W poprzednim numerze Magazynu WINO przedstawiłem krótki zarys historii korka oraz największy problem związany z jego użyciem – chorobę korkową wina, czyli skażenie 2,4,6-trójchloroanizolem (w skrócie TCA). W tym numerze krótka opowieść o dwóch rozwiązaniach problemu: próbie stworzenia naturalnego korka wolnego od TCA, oraz trwających... Przejdź do artykułu >>

µdnik 24.01.2017 07:44

Mnie nie kręci kręcenie zakrętki za to kręcenie świdra a potem charakterystyczny dźwięk wyciąganego z butelki korka daje mi wiele przyjemności.


Odpowiedz:

Kalendarium imprez
Do góry

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER


Ta strona korzysta z ciastek - małych plików tekstowych przechowywanych na komputerze użytkownika - celem ułatwienia korzystania z serwisu poprzez zapisywanie informacji o takich akcjach użytkowników jak np zalogowanie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj »

ZAMKNIJ